"میخواهم با اضافه کردن قابلیتهای جدید، متنباز کردن الگوریتم، شکست دادن رباتهای اسپم و اعتباربخشی به تمامی انسانها، توییتر را بهتر از همیشه کنم."
جمله بالا، جمله ای است که ایلان ماسک در پاسخ به ابهامات ناشی از خرید توییتر توسط او در بیانیه ای بیان شده است. تمام این ماجرا از جایی شروع شد که ایلان ماسک، به صورت کاملا غافلگیرانه 10 درصد از سهام توییتر را خریداری کرد و تبدیل به بزرگترین سهامدار این شرکت شد. در حال حاضر توییتر از محبوبیت بالایی نسبت به سایر شبکه های اجتماعی برخوردار نیست؛ حتی اگر بخواهیم کمی ریزتر و سختگیرانه تر عملکرد این شبکه اجتماعی را بررسی کنیم، می توان گفت که این پلتفرم نسبت به سایر پلتفرم های نوظهور تر مانند تیک تاک نیز بسیار ضعیفتر عمل کرده است. ایلان ماسک اما چشم انداز دیگری برای توییتر دارد. این سرمایهدار بزرگ معتقد است که این پلتفرم از موارد حیاتی موردنیاز بشر در سال های آینده خواهد بود.
ایلان ماسک از افرادی است که معتقد است در خفا کار کردن و موفقیت های خود را در بوق و کرنا نکردن، باعث موفقیت افراد می شود. به همین خاطر هم هست که اخبار بسیاری از پروژه های تحت نظر این سرمایه دار پس از به نتیجه رسیدن منتشر می شود. توییتر اما مسئله دیگریست. حتی هنگامی که ایلان ماسک قبل از دادن پیشنهاد خرید توییتر با این قیمت نجومی، 10 درصد از سهام این شرکت را خریداری کرد، خبرش در تمام رسانه ها پخش شد. خرید کامل این پلتفرم که جای خود را دارد. ماسک برای خرید توییتر، باید به ارگان های زیادی جواب پس بدهد و شفاف سازی هایی را انجام بدهد تا دولت و ذی نفعان مطمعن شوند که ایلان ماسک اسنان درستی برای در اختیار گرفتن یک شبکه اجتماعی با چنین عظمتی است. به لطف این پروسه های سخت و شفاف کننده دولتی، هم اکنون اطلاعات نسبتا کامل و خوبی در اختیار رسانه ها و در نتیجه عموم مردم قرار گرفته است. اما باز هم بعید نیست در پشت پرده اتفاقات دیگری نیز در حال رخ دادن باشد. به هر حال ایلان ماسک مرد مرموزی است و هیچگاه نمی توان حرکت بعدی وی را پیش بینی کرد. در طی این شفاف سازی ها، ماسک بخشی از برنامه های خود برای تغییرات در پلتفرم توییتر را فاش کرده است. اولین و مهمترین آنها، آزادی بیان کامل در توییتر است. ماسک مایل است که هرکسی با هر نظری، بتواند دیدگاه خود را با دیگران به اشتراک بگذارد. در راستای این صحبت ها، شایعه شده است که دونالد ترامپ، رئیس جمهور اسبق آمریکا، و تعدادی از طرفداران وی ممکن است دوباره به این فضا برگردند و به فعالیت بپردازند. این افراد که در گذشته بدلیل نشر اکاذیب از این شبکه اجتماعی بیرون افتاده بودند، حال ممکن است دوباره بتوانند حرف های خود را به گوش جهانیان برسانند. درستی یا غلطی این تصمیم را نمیتوان تایید کرد؛ فقط باید نشست و منتظر ماند تا ببینیم این سرمایه دار بزرگ، چه برنامه ای برای آینده این شبکه اجتماعی دارد.