تجربه‌ی خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

خرید اینترنتی این روزها به یک عادت محبوب بدل شده است و بسیاری، سادگی آن را به صرف زمان در بازارها ترجیح می‌دهند؛ اما هر نوع خریدی خطرات و چالش‌های خود را دارد که خریدار باید پیش از انجام با آن‌ها آشنا شود. همه ما گاهی  برای خریدهای شخصی از خرید اینترنتی یا خرید آنلاین استفاده می‌کنیم و حین خرید با صفحاتی تحت عنوان ارزان‌ترین، قیمت‌های استثنایی، تخفیف باورنکردنی، نصف قیمت و ... مواجه می‌شویم حال برای خرید مطمئن از این سایت‌ها از چه روش‌هایی استفاده کنیم؟

بررسی نماد اعتماد الکترونیکی (اینماد) و دیگر مجوزها
یکی از بهترین فعالیت‌هایی که در سال‌های اخیر در داخل کشور آغاز شده، ثبت و ساماندهی فروشگاه‌های اینترنتی است. نماد اعتماد الکترونیکی که توسط وزارت صنعت، معدن و تجارت ایران به فروشگاه‌های آنلاین داده می‌شود بهترین راه برای تشخیص و شناسایی یک وب‌سایت معتبر از وب‌سایت‌های ناامن است. تمامی فروشگاه‌های آنلاین می‌توانند با ثبت‌نام اینترنتی در سامانه نماد اعتماد الکترونیکی به نشانی Enamad.ir درخواست ثبت اطلاعات و اختصاص نماد اعتماد را داشته باشند. همچنین تمام فروشگاه‌های مورد تایید می‌بایست نماد اعتماد الکترونیکی را که به صورت یک e آبی رنگ به همراه یک یا چند نقطه طلایی رنگ است در معرض دید بازدیدکنندگان قرار دهند. این نماد عموما در بخش پایینی وب‌سایت فروشگاه‌ها (بخش فوتر) قرار دارد و باید کلیک روی آن شما را به صفحه‌ی فروشگاه مذکور در وب‌سایت اینماد هدایت کند. شما همچنین می‌توانید با مراجعه به آدرس وب‌سایت اینماد وضعیت فروشگاه‌ها را با وارد کردن دامنه‌ی‌ آن‌ها مشاهده کنید.

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

سابقه‌ی فعالیت فروشگاه، سوابق پاسخ‌گویی به شکایات طرح شده در اینماد، آدرس و لیست خدماتی که فروشگاه مجاز به ارائه‌ی آن است را در صفحه‌ی اینماد مشاهده خواهید کرد. همچنین در بخش پایینی صفحه اینماد فروشگاه امکان ثبت شکایت و گزارش تخلف وجود دارد. فروشگاه‌هایی که سابقه‌ی بیشتر و سابقه‌ی پاسخگویی بهتری دارند گزینه‌های مناسب‌تری برای خرید هستند. فراموش نکنید داشتن اینماد به تنهایی دلیلی بر اعتبار یک فروشگاه نیست و تنها یک فیلتر اولیه برای اعتبارسنجی است. مجوز کشوری کسب‌وکار مجازی را احتمالا در فروشگاه‌های کمتری خواهید دید؛ این مجوز توسط اتحادیه‌ی کسب‌وکارهای مجازی صادر می‌شود. این نماد نیز عموما در بخش انتهایی وب‌سایت فروشگاه و درکنار نماد اعتماد الکترونیکی قرار می‌گیرد و با کلیک روی آن باید مشخصات مجوز نماید داده شود. نماد ساماندهی نیز به عنوان آخرین نماد از اهمیت کمتری در بحث فروشگاه‌های اینترنتی دارد. اگر قصد خرید از اپلیکیشن‌ یک فروشگاه را دارید نیز این موارد باید بررسی شود.

انتخاب فروشگاه‌های شناخته‌شده و باسابقه
فروشگاه‌های باسابقه و‌ قدیمی شاید محصولات را با قیمت بالاتری درمقایسه با رقبای کوچک‌تر به فروش برسانند اما خطر خرید ناموفق در آن‌ها عموماً کم‌تر است. تیم پشتیبانی بزرگ‌تر با دسترسی بیشتر، منابع مالی بیشتر برای جبران خسارت و حفظ برند از دلایل توصیه به خرید از فروشگاه‌های شناخته‌شده‌ است. الزاماً تازه‌تأسیس بودن یک فروشگاه به منزله‌ی نامعتبر بودن آن نیست و فروشگاه‌های بزرگ نیز گاهی تخلف‌ می‌کنند. در صورتی که از فروشگاه ناآشنایی خرید می‌کنید که نه خود سابقه خرید از آن را دارید و نه از نزدیکان شما، بهتر از موارد زیر را با دقتی دو چندان دنبال کنید.

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

فریب‌ قیمت‌های غیرمنطقی را نخورید
پیشنهاد ما به شما کاربران بای چک این است که پیش از خرید حتما به منطقی بودن قیمت کالا توجه داشته باشید؛ پایین‌تر بودن ملموس قیمت محصول نسبت به عرف بازار به عنوان یک زنگ خطر محسوب می‌شود. پس از بررسی فروشگاه حتماً طی تماسی با آن‌ها از موجود بودن محصول، مشخصات دقیق آن (احتمال اشتباه در ورود اطلاعات) و به‌روز بودن قیمت اطمینان کسب کنید. ارزان‌فروشی باید منطقی باشد پس مراقب باشید! با توجه به نوسان قیمت ارز و به‌روز نبودن برخی فروشگاه‌ها حتما پیش از پرداخت و خرید با تماس از موجود بودن کالا و قیمت آن اطمینان حاصل کنید. زیرا برگشت وجه در صورت پرداخت گاهی چند روز زمان می‌برد.

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

مطالعه نظرات و پیشنهادات کاربران
بررسی نظرات کاربران در سرویس‌های مقایسه قیمت و مشخصات یکی از راهکارهای مهم و ارزشمند شناخت بهتر فروشگاه محسوب می‌شود؛ در آینده نزدیک تمام فروشگاه‌های اینترنتی در بخش محصولات بای چک صفحه‌‌ خواهند داشت تا کاربران تجربه‌ی خرید و مشکلاتشان را با یکدیگر به اشتراک بگذارند؛ علاوه‌براین فروشگاه‌ها نیز قادر به پاسخگویی به سوالات، انتقادادت و پیشنهادات کاربران خواهند بود. توصیه می‌شود حتما به نوع گزارش‌ها و تعداد و زمان‌های ثبت آن‌ها توجه کنید. چگونگی پاسخ تیم پشتیبانی و تلاش آن‌ها برای رفع مشکل را نیز در بررسی خود درنظر بگیرید. فروشگاهی که برای کسب‌وکار خود ارزش قائل باشد مشتریانش را سرمایه‌ می‌دانند.

روش‌های پرداخت در فروشگاه‌های اینترنتی
راهکار اول: پرداخت آنلاین از طریق کارت بانکی
در این روش که بهترین و امن‌ترین روش پرداخت است، برای ثبت سفارش به درگاه اینترنتی بانک متصل می‌شوید و مبلغ را به صورت آنلاین پرداخت می‌کنید. نکته‌ی قابل‌توجه اینکه برای استفاده از این روش حتما درگاه بانکی فروشگاه اینترنتی را بررسی کنید، برای مثال فروشگاه اینترنتی بای چک از درگاه امن بانک‌های دی، پارسیان، ملت، سپه و ملی استفاده می‌کند. برای استفاده از این روش به اطلاعات زیر نیاز دارید:

  • شماره ۱۶ رقمی کارت: که روی کارت بانکی شما ثبت شده است.
  • رمز خرید اینترنتی (رمز دوم): رمز دوم را می‌توانید از دستگاه‌های خودپرداز بانک دریافت کنید. برای این کار باید به بانک صادر کننده‌ کارت خود مراجعه کنید و پس از وارد کردن کارت و زدن رمز چهار رقمی آن، رمز دوم درخواست کنید.
  • کد CVV2:  پشت یا روی کارت‌های بانکی یک شماره‌ ۳ یا ۴ رقمی نوشته شده است. این کد درواقع یک کد امنیتی ست که در خریدهای اینترنتی کاربرد دارد.
  • تاریخ انقضا: شامل ۴ رقم، دو رقم برای ماه و دو رقم بعدی برای سال است، روی کارت بانکی شما درج شده و تاریخ اعتبار کارت شماست.

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

راهکار دوم: پرداخت در محل

  • پرداخت با کارت بانکی در محل دریافت سفارش: این روش بوسیله دستگاه پوز (pos) یا همان دستگاه کارت‌خوان انجام  می‌شود.
  • پرداخت نقدی در محل دریافت سفارش: در این روش هزینه توسط سفارش دهنده به‌صورت نقدی به فرستاده یا مسئول ارسال سفارش پرداخت می‌شود.
  • پرداخت کارت به کارت: در این روش مشتری به محض روئیت سفارش، آنلاین از طریق اپلیکیشن سایت بانک، هزینه را پرداخت کرده و اطلاعات پرداخت را به فروشگاه اینترنتی انتقال می‌دهد.
  • روش سوم: پرداخت از طریق اعتبار حساب کاربری

توجه به زمان ارسال و تحویل کالا
تأخیر در تحویل کالا  یکی از شکایت‌‌هایی به‌شمار می‌رود که برای فروشگاه‌ها ثبت می‌شود؛ از این رو حتماً در صفحه محصول و پیش از خرید زمان خرید را مشاهده کنید یا از طریق صفحه‌ای با عنوانی همچون قوانین ارسال کالا یا قوانین خرید کالا در وب‌سایت فروشگاه از زمان ارسال کالا آگاه شوید. علاوه‌براین، از پیش‌‌خرید تا حد ممکن دوری کنید؛ منظور پرداخت وجه برای دریافت کالا در زمانی فراتر (مثلاً 20 روز) از حالت عادی است. زمان استاندارد ارسال کالای فروشگاه‌ها ۱ تا 2 روز کاری برای شهرهای نزدیک (ارسال عادی) و 2 تا 4 روز کاری برای شهرهای دیگر است. بسیاری از فروشگاه‌ها ارسال با پیک در شهرهای خود را نیز ارائه می‌‌کنند که عموماً با پرداخت در محل همراه است. در صورت استفاده از روش ارسال پستی حتما کد مرسوله را از فروشگاه دریافت کنید تا بتوانید بهتر وضعیت مکانی مرسوله را دنبال کنید. فروشگاه‌هایی که دارای صفحه‌ی پیگیری سفارش برای بررسی مستقیم کد مرسوله یا وضعیت سفارش هستند اطمینان خرید بیشتری ایجاد می‌کنند.

دارا بودن کد رجیستری
در دنیای امروز تقریباً تمام گوشی‌‌هایی که در فروشگاه‌های اینترنتی به فروش می‌رسند دارای کد رجیستری هستند اما حتما پیش از خرید به ذکر این مورد در صفحه‌ی محصول موردنظر دقت کنید. نکته‌ی قابل‌توجه اینکه کد رجیستری باید همراه کالا به شما تحویل داده شود. برای فعال کردن دستگاه از راهنمای سامانه همتا استفاده کنید. در فاز دوم رجیستری، تبلت‌ها و ساعت‌های هوشمندی که نیاز به سیم‌کارت دارند نیز مشمول این قانون شده‌اند.

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

بررسی گارانتی
خرید کالای با گارانتی با وجود محدود بودن تعهد‌های برخی شرکت‌های گارانتی‌کننده توصیه می‌شود؛ حتما در صورتی که قصد خرید کالای بدون گارانتی را دارید از پشتیبانی کالا و فروشگاه موردنظر از گارانتی ۷ روزه بازگشت در فروش اینترنتی اطمینان حاصل کنید. به‌عنوان مثال برخی کالا‌ها مثل پردازنده‌های اینتل امکان دارد شامل گارانتی ۷ روزه نیز نشوند. خرید کالای با گارانتی معتبر حداقل خیال شما را از مشکلات اولیه خرید راحت‌تر خواهد کرد. فراموش نکنید که برخی فروشگاه‌های اینترنتی ممکن است خود اقدام به گارانتی یک محصول بکنند که در حالت کلی نسبت به گارانتی معتبر و رسمی یک محصول اعتبار کمتری دارد.

تجربه خرید لذت‌بخش؛ راهنمای خرید امن از فروشگاه‌های اینترنتی

دریافت کالا
پس از ثبت سفارش، فروشگاه باید فاکتوری به شما ارائه دهد که در آن جزئیات خریدار، اطلاعات فروشنده، جزئیات دقیق محصول از جمله نام،‌ مدل، تعداد، شماره سفارش و تاریخ‌ دقیق صدور، مبلغ‌‌ها و گارانتی و خدماتی که فروشگاه متعهد به آن در آن ذکر شده است. در زمان دریافت کالا اطلاعات فاکتور را با کالای دریافتی مطابقت دهید؛ مدل دقیق، رنگ و هرگونه مغایرت و مشکل در بسته‌بندی و مواردی از این دست را حتما با حوصله در زمان دریافت کالا بررسی کنید و در صورت مشاهده مشکل در اولین فرصت موضوع را به اطلاع فروشگاه برسانید. همچنین هرگونه مشکل پس از بازگشایی محصول را نیز در اولین فرصت و بدون تعلل به اطلاع فروشگاه برسانید تا فرایند استفاده از شرایط بازگشت کالا و گارانتی ساده‌تر و سریع‌تر انجام شود.

شرایط و نحوه خرید اقساطی محصولات، کالا و خدمات از بای چک
برای آغاز روند اعتبارسنجی ابتدا به صفحه اصلی سایت بای چک مراجعه و روی منو بای چک کلیک کنید سپس دکمه‌ی ثبت سفارش را بزنید؛ فرم اطلاعاتی را پیش روی خود خواهید داشت با پر کردن فرم منتظر تماس همکاران ما باشید پس از حداقل 24 ساعت و یا حداکثر 72 ساعت از طریق تماس با بای چک و یا با مراجعه به سایت و صفحه پیگیری ثبت نام اقساطی، با وارد کردن کد ملی خود از نتیجه ثبت نام مطلع شوید؛ باید اطلاعات مورد نیاز را در زمان ثبت نام با دقت تکمیل نموده و کد رهگیری که همان کد ملی شماست را دریافت کنید. دقیق بودن اطلاعات به سرعت روند اعتبارسنجی کمک می‌کند، ضمناً نتایج از طریق پیامک و ایمیل به اطلاع شما می‌رسد. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال در این خصوص می‌توانید با تلفن 88641965 تماس حاصل فرمایید. 

  • اگر کارمند هستید می‌توانید با پرداخت ماهیانه کمی از حقوق خود کالای مورد نظر را به راحتی خریداری کنید.
  • برای دریافت اعتبار از بای چک، باید 18 سال به بالا باشید.
  • وام خرید کالا فقط برای کالاهای فروشگاه‌های معتبر بای چک می‌باشد.
  • داشتن میانگین قابل‌قبول حساب بانکی متناسب با مبلغ خرید ، بای چک با توجه به حساب شما مقدار وام بیشتری برای خرید کالاهای بیشتر نیز قرار می‌دهد.
  • درحال‌حاضر داری چک برگشتی فعال نباشید.
  • شما باید داری شغل و سابقه کاری باشید تا بای چک اطمینان از توانایی پرداخت شما داشته باشد.

همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال اینجا کلیک کرده و پاسخ پرسش خود را در صفحه بازشده جدید بیابید.