مقایسه هدفون گیمینگ و هدفون معمولی؛ تفاوت در چیست؟

در این لحظه که این مقاله را می‌خوانید، احتمالاً تعداد هدفون‌ها در جهان از جمعیت کل زمین بیشتر است؛ درحقیقیت هدفون‌ها به بخش حیاتی از زندگی ما تبدیل شده‌اند. چه گیمر باشید و چه عاشق موسیقی، یک هدست می‌تواند یک همراه عالی برای شما باشد. هدفون گیمینگ یک انتخاب همه کاره برای گیمرها به شمار می‌رود که از طریق آن می‌توانید با دوستان خودتان چت کنید. این گجت‌های پوشیدنی روی سر قرار می‌گیرند و به میکروفن مجهز شده‌اند؛ البته هدفون‌های گیمینگ ابعاد بزرگ‌تری دارند و برخی از آن‌ها از چراغ‌های RGB بهره می‌برند تا زیباتر به نظر برسند. از تفاوت‌های مهم هدست گیمینگ با معمولی این است که هدفون گیمینگ می‌تواند صدای فراگیر در اختیار گیمرها قرار دهد؛ این ویژگی باعث می‌شود که متوجه شوید صدا دقیقاً از چه سمتی می‌آید. از مهم‌ترین ویژگی‌های هدست گیمینگ و تفاوت آن با هدفون معمولی می‌توان به حذف صدای مزاحم اشاره کرد. تفاوت هدفون گیمینگ با معمولی در قیمت هم دیده می‌شود؛ هم می‌توانید هدست‌های گیمینگی پیدا کنید که قیمت ارزان‌تری در مقایسه با هدفون‌های معمولی دارند و حتی می‌توانید هدفون گیمینگ با قیمت بالا بخرید. البته باید به این موضوع اشاره کنیم که هدست‌های گیمینگ ارزان‌قیمت معمولاً ارزش خرید زیادی ندارند و بهتر است که پول خودتان را خرج این محصولات بی‌کیفیت نکنید. هدفون گیمینگ معمولاً قیمت بالاتری از هدست‌های معمولی ندارد؛ در حقیقت در برخی مواقع هدفون‌های معمولی گزینه بهتری هم به شمار می‌روند. در ادامه به شرح تفاوت‌های هدفون گیمینگ و معمولی می‌پردازیم تا با آشنایی با مزیت‌ها و نقاط ضعف هر یک از آن‌ها، انتخاب دقیق‌تری داشته باشید.

تفاوت قیمت هدفون گیمینگ و معمولی
بی‌شک در بین هدفون‌های معمولی و گیمینگ، هم هدفون ارزان‌‌قیمت‌ وجود دارد، هم گران‌قیمت؛ اما بازه‌ی قیمتی این دو مدل هدفون بسیار متفاوت است. به‌عنوان مثال مدل‌های پایین‌رده‌ی هدست‌های گیمینگ 15 دلاری هم می‌توانید پیدا کنید که طبیعتاً کیفیت خوبی ندارند. اگرچه این نوع هدست‌ها ممکن است از نظر ظاهری جذاب باشند، اما از نظر کیفیت ساخت و بدنه حرف زیادی برای گفتن ندارند. به‌طور کلی هدست گیمینگ با کیفیت مناسب تقریباً 50 دلار قیمت دارد و نمونه‌های پرچم‌دار هم با قیمتی در حدود 150 دلار فروخته می‌شوند. طبق بررسی‌های صورت گرفته، کیفیت صدای هدست‌های معمولی مثلاً 30 دلاری بهتر از هدست‌های گیمینگ دارای قیمت مشابه است. زیرا هدست‌های گیمینگ از ویژگی‌های متنوعی بهره می‌برند و بنابراین لزوماً همواره کیفیت صدا در اولویت قرار ندارد. هدفون‌های گیمینگ پریمیوم و گران‌قیمت معمولاً طرفداران کمتری دارند و بخش بسیار کوچکی از بازار را به خود اختصاص داده‌اند؛ احتمالاً به این خاطر که در دنیای گیمینگ، محصولات پریمیومی که کاربران به سراغشان می‌روند، چیزی به‌غیر از هدفون است و مواردی مثل پردازنده و نمایشگر را دربرمی‌گیرد. این درحالی است که کاربران به خرید هدفون‌های موسیقی پریمیوم تمایل بیشتری دارند، چون برای آن‌ها کیفیت صدا حرف اول را می‌زند.

مقایسه هدفون گیمینگ و هدفون معمولی؛ تفاوت در چیست؟

تفاوت کیفیت ساخت هدفون گیمینگ و معمولی
مدل‌های ارزان‌تر هدفون معمولی یا گیمینگ به‌احتمال زیاد عمر زیادی نخواهند داشت. اگر شانس با شما یار باشد، شاید بتوانید با تعویض سیم یا پد کاپ‌ها، مشکل را حل کنید؛ اما معمولاً قیمت بالای هدفون‌ها به‌خاطر کیفیت ساختشان است و به‌همین‌خاطر محصولات ارزان‌‌تر، دوام زیادی ندارند. بااین‌حال، در بازه‌ی قیمتی مشابه، هدفون‌های گیمینگ معمولاً از دوام کمتری نسبت‌به هدفون‌های معمولی برخوردارند. دلیل آن هم به تصمیم‌گیری‌های مالی برمی‌گردد؛ به‌عنوان مثال، هدست گیمینگی که از میکروفون بزرگ و تکنولوژی صدای فراگیر و قابلیت‌هایی از این دست بهره می‌برد، بودجه‌ی کمتری را برای استفاده از مواد باکیفیت در اختیار داشته است تا هدفونی که فقط قرار است کیفیت صدای خوبی داشته باشد و برایش، قابلیت‌های متنوع هدفون‌های گیمینگ در اولویت نیست. البته هدست‌های گیمینگ گران‌قیمت از کیفیت ساخت خوبی برخورداند، اما آن‌ها نیز در مقایسه با هدفون‌های معمولی با همان برچسب قیمتی، کم‌دوام‌ترند. ازطرف دیگر، از هدست‌های گیمینگ معمولاً استفاده‌ی طولانی‌تری می‌شود و نحوه‌ی برخورد گیمرها با هدفون در اوج هیجان بازی کمی خشن‌تر از هدفون‌های معمولی است. درکل، بخش عمده‌ای از بودجه‌ی تولید هدفون‌های گیمینگ صرف اضافه کردن قابلیت‌های متعدد می‌شود تا افزایش کیفیت ساخت، درنتیجه دوام این هدفون‌ها اکثرا از هدفون‌های معمولی پریمیوم و حتی میان‌رده کمتر است.

مقایسه هدفون گیمینگ و هدفون معمولی؛ تفاوت در چیست؟

تفاوت کیفیت صدا هدفون گیمینگ و معمولی
در ابتدا باید توضیح دهیم هدست‌های گیمینگ برای ارائه تجربه بهتر از بازی‌های ویدئویی ساخته شده‌اند و گزینه مناسبی برای پخش موسیقی نیستند. به همین علت ممکن است هدفون‌های معمولی عملکرد به مراتب بهتری را در زمان پخش موسیقی نسبت‌به هدست‌های معمولی ارائه دهند. یکی از مزیت‌های اصلی هدست‌های بازی، ارائه‌ی صدای فراگیر واقعی است؛ صدای فراگیر به شما امکان می‌دهد درک سه‌بعدی از فضای بازی داشته باشید و منبع صدا را تشخیص دهید. ویژگی صدای فراگیر، کمک بزرگی در بازی‌های رقابتی آنلاین به شمار می‌آید، زیرا در طول بازی می‌توانید موقعیت مکانی دشمنانتان را بهتر تشخیص دهید و دست برتری نسبت‌به آن‌ها داشته باشید. هدست‌های گیمینگ برای ارائه صدای فراگیر از چندین بلندگو در هر یک از کاپ‌ها استفاده می‌کنند. ترتیب چینش این بلندگوها نیز در زوایای مختلف است که باعث می‌شوند گوشی کاربر، صدا را از زاویه همسو با منبع صدا بشنوند. در صورتی که علاقه‌مند به خرید هدست گیمینگ باشید حتماً با اصطلاحاتی مانند صدای فراگیر 5.1 یا 7.1 کاناله مواجه شده‌اید. در مدل 5.1 کاناله از 6 بلندگو و در مدل 7.1 کاناله نیز از 8 بلندگو استفاده می‌شود. متأسفانه هدفون‌های گیمینگ، به‌ویژه مدل‌های ارزان‌تر، فقط صدای گرم و کوبنده ندارند؛ بلکه صدا در این هدفون‌ها مصنوعی، به‌هم‌ریخته و بی‌کیفیت به‌نظر می‌رسد و کوبندگی صدا گاهی به حدی است که آزاردهنده می‌شود. بااین‌حال، پروفایل صدا در هدفون‌های گیمینگ در یک مورد بهتر از هدفون‌های معمولی ظاهر می‌شود و آن «سانداستیج» است. Soundstage یا همان وسعت صدا باعث می‌شود کاربر احساس کند صدا از محیط اطرافش به‌گوش می‌رسد نه از داخلش سرش و بدین‌ترتیب، تجربه‌ی شنیداری را به واقعیت نزدیک‌تر می‌کند. سانداستیج هدست‌های گیمینگ معمولاً به‌کمک صدای فضایی (Spatial Audio)  یا تکنولوژی صدای فراگیر مجازی (Virtual Surround)، این حس را به کاربر القا می‌کند که صدایی که می‌شنود، به‌اصطلاح سه‌بعدی است و از چند منبع مختلف تولید می‌شود. برخی از هدفون‌های موسیقی پریمیوم نظیر ایرپادمکس اپل یا XM5 سونی از تکنولوژی صدای فراگیر دالبی اتموس (Dolby Atmos) بهره‌مند هستند، اما در مورد هدست‌های گیمینگ، سانداستیج قابلیت رایج‌تری است.

مقایسه هدفون گیمینگ و هدفون معمولی؛ تفاوت در چیست؟

تفاوت طراحی هدفون گیمینگ و معمولی
تفاوت هدفون گیمینگ و هدفون عادی از نظر ظاهری در چیست؟ در هدست‌های معمولی جمع‌وجور بودن و سبک وزن بودن دستگاه در اولویت طراحی ظاهری قرار دارد. هدست‌های گیمینگ معمولاً به واسطه وجود کاپ‌های روگوشی حجیم و بوم میکروفون بزرگ‌تر و زمخت‌تر از هدست‌های معمولی هستند؛ البته این طراحی آزاردهنده نیست زیرا کسی برای فعالیت‌هایی همچون پیاده‌روی از هدست گیمینگ استفاده نمی‌کند. تفاوت هدست گیمینگ و معمولی در زرق‌وبرق نیز قابل بررسی است. بسیاری از هدست‌های گیمینگ دارای نورپردازی LED هستند تا طراحی جذاب‌تر و شیک‌تری ارائه دهند. این نورپردازی معمولاً در اطراف هدست و گاهی در لوگوها و بخش‌های دیگری از هدست استفاده می‌شود.

تفاوت قابلیت‌های هدفون گیمینگ و معمولی
اگر به لیست قابلیت‌های متداول هدست گیمینگ و هدفون معمولی نگاهی بیندازید، احتمالاً به این نتیجه برسید که تفاوت چندانی با هم ندارند؛ اما اولویت‌های این دو مدل هدفون در ارائه‌ی قابلیت‌‌ها متفاوت است. اگرچه درحال‌حاضر بسیاری از هدفون‌های معمولی از میکروفون بهره می‌برند، درمورد هدست‌ گیمینگ، داشتن میکروفون همیشه جزو قابلیت‌های اساسی بوده است. علاوه‌براین، میکروفون هدست گیمینگ اغلب روی بوم نزدیک به دهان قرار دارد و این بوم نیز معمولاً جداشدنی است. سخت‌افزار میکروفون در هدست گیمینگ معمولا بزرگ‌تر است و اغلب از کیفیت بالاتری بهره می‌برد؛ درحالی‌که هدفون معمولی میکروفون‌های کوچک‌تری دارد (که اکثرا به چشم نمی‌آیند) و برای انتقال باکیفیت‌تر صدا، بیشتر به پردازش‌های هوش مصنوعی متکی است. در بحث فنی، بسیاری از هدست‌های گیمینگ با فناوری صدای فراگیر (سانداستیج) عرضه می‌شوند، اما صدای فراگیر برای هدفون‌های معمولی نوعی قابلیت تجملی به‌حساب می‌آید و تنها در مدل‌های بالارده و گران‌قیمت ازجمله ایرپاد مکس اپل عرضه می‌شود. در بحث طراحی، هدست‌های گیمینگ معمولاً اولویت‌های گیمرها را در نظر می‌گیرند؛ برای مثال، هدست‌ها دکمه‌های بیشتری در خود جا داده‌اند، که می‌توان به دکمه‌ای برای قطع صدا، کنترل حجم صدا، دکمه‌ی میکسر برای تنظیم تعادل میان صدای چت و صدای بازی، دکمه‌هایی برای جابه‌جایی بین پریست‌های مختلف صدا و قابلیت‌هایی از این دست اشاره کرد. هدفون‌های معمولی در درجه‌ی اول برای گوش دادن به موسیقی طراحی شده‌اند و به‌جز قابلیت‌هایی چون مقاومت دربرابر آب، حذف صدای محیط (ANC) و یکی دو مورد قابلیت اختصاصی مثل تقویت صدای محیط، بیشتر با کیفیت صدا سروکار دارند. این هدفون‌ها به‌دلیل برچسب قیمتی بالایی که دارند و به قابلیت‌های مخصوص گیمینگ کمتری مجهز شده‌اند، بیشتر به کار خوره‌های صدا و عاشقان موسیقی می‌آیند و برای گیمرها خرید هدست‌ گیمینگ به‌صرفه‌تر است.

مقایسه هدفون گیمینگ و هدفون معمولی؛ تفاوت در چیست؟

تفاوت میکروفون هدفون گیمینگ و معمولی
کیفیت میکروفون برای گیمرها اهمیت بسیار زیادی دارد. گیمرها معمولاً به بازی‌های آنلاین علاقه دارند و در این بازی‌ها به‌طور معمول باید مرتباً با هم‌تیمی‌های خود صحبت کنید. شایان ذکر است میکروفون‌های هدست‌های گیمینگ معمولاً با کاهش صدای محیط قادر به ارائه‌ی صدای بهتری هستند. در این بین، بسیاری از هدفون‌های معمولی از میکروفون باکیفیت استفاده نمی‌کنند و حتی برخی از آن‌ها هیچ میکروفونی ندارند. به همین خاطر در صورتی‌ که بخواهید از میکروفون باکیفیت استفاده کنید، باید میکروفون اکسترنال بخرید.

تفاوت اتصال هدفون گیمینگ و معمولی
در بحث اتصال، هدفو‌ن‌های مخصوص موسیقی معمولاً یا بی‌سیم و متکی به بلوتوث هستند یا از رابط 3.5 میلی‌متری استفاده می‌کنند. برخی از کاربران خوره‌ی موسیقی نیز ممکن است بخواهند بین هدفون و منبع صدا از مبدل صدای دیجیتال به آنالوگ یا آمپلیفایر استفاده کنند، اما داستان دیگر پیچیده‌تر از این نمی‌شود. اما بحث اتصال در مورد هدست‌های گیمینگ کمی پیچیده‌ می‌شود. برخی از مدل‌های پایین‌رده صرفا با رابط 3.5 میلی‌متری عرضه می‌شوند، اما بسیاری از هدفون‌های گیمینگ از کابل USB برای اتصال به پی‌سی بهره می‌برند. در بین هدست‌ها، مدل‌های بی‌سیم نیز وجود دارد، اما برای اتصال همواره به دانگلی نیاز دارند که تنها با یک یا دو پلتفرم گیمینگ کار می‌کند. شاید برایتان سوال شده که چرا هدست‌های گیمینگ مانند هدفون‌های معمولی از اتصال بلوتوث استفاده نمی‌کنند؟ به این دلیل که کنسول‌های بازی ازجمله ایکس‌ باکس و پلی استیشن از صدای بلوتوث پشتیبانی نمی‌کنند. برخی از هدست‌های بی‌سیم که مخصوص ایکس باکس طراحی شده‌اند، از پروتکل اختصاصی مایکروسافت برای اتصال بی‌سیم استفاده می‌کنند و به همین خاطر تنها با کنسول ایکس باکس یا پی‌سی متصل به آداپتور بی‌سیم ایکس باکس کار می‌کنند. ازطرف دیگر، هدست‌های بی‌سیمی که برای اتصال به چند پلتفرم طراحی شده‌اند و از دانگل 2.4GHz USB بهره می‌برند، احتمالاً با پلی استیشن، نینتندو سوییچ (متصل به داک) و پی‌سی کار کنند، اما به ایکس باکس وصل نشوند.

مقایسه هدفون گیمینگ و هدفون معمولی؛ تفاوت در چیست؟

تفاوت دوام هدفون گیمینگ و معمولی
دوام بدنه‌ی هدست طبیعتاً به کیفیت ساخت، نحوه‌ی استفاده و چگونگی مراقبت از آن‌ها برمی‌گردد. یک هدست 15 دلاری قرار نیست دوام زیادی داشته باشد اما اگر هدست‌های شرکت‌های مشهوری مانند سونی، ریزر و Bose را بخرید تا سال‌ها می‌توانید از آن‌ها استفاده کنید. هدست‌های معمولی 20-30 دلاری معمولاً دوام بهتری نسبت‌به هدست‌های گیمینگ در همین محدوده‌ی قیمتی دارند. بنابراین میزان انتظار شما از دوام یک هدست باید هماهنگ با قیمت آن باشد.

جمع‌بندی
در این مقاله از بای چک به بررسی تفاوت هدفون گیمینگ با معمولی در بخش صدا، میکروفون، طراحی و کیفیت ساخت، ماندگاری، قیمت و اتصالات پرداختیم. هدفون‌های گیمینگ، هدفون‌هایی هستند که به‌طور خاص برای استفاده در بازی‌های رایانه‌ای ویدئویی طراحی و تولید شده‌اند. این نوع هدفون‌ها برای ارائه تجربه صوتی فراگیر و قدرتمند در طول بازی‌ها به کار می‌روند. از ویژگی‌های برجسته هدفون‌های گیمینگ، Soundstage و Surround sound است که باعث می‌شود بازیکنان به‌طور دقیق‌تر مکان‌یابی صداها در بازی بپردازند. علاوه‌براین، اغلب هدفون‌های گیمینگ دارای میکروفون‌هایی هستند که امکان گفتگو باکیفیت با دیگر بازیکنان را در طول بازی فراهم می‌کنند. در مقابل، هدفون‌های معمولی هدفون‌هایی هستند که برای استفاده در مواردی مانند گوش دادن به موسیقی، تماشای فیلم و مکالمات تلفنی طراحی شده‌اند. شاید سوال شما این باشد که آیا می‌توان از هدفون‌های معمولی برای گیمینگ استفاده کرد؟ پاسخ ساده این است که بله؛ در بیشتر می‌توان از هدفون موسیقی سیمی به‌جای هدفون گیمینگ استفاده کرد؛ اما باید از خیر برخی از قابلیت‌های کلیدی هدفون‌های گیمینگ ازجمله صدای فراگیر، بوم میکروفون و طراحی‌های رنگی و پرزرق‌وبرق گذشت. از سوی دیگر، ممکن است در اتصال هدفون معمولی به کنسول یا پی‌سی برای بازی با مشکل رو‌به‌رو شوید. هدفون‌های موسیقی پریمیوم با پروفایل صدای فوق‌العاده، تجربه‌ی گیمینگ به‌مراتب بهتری را رقم می‌زنند؛ اما در بیشتر موارد، نمی‌توان از میکروفون‌های آن‌ها برای گیمینگ استفاده کرد و مجبور خواهید شد برای خرید میکروفون مجزا هزینه کنید. در نهایت این شما کاربران عزیز هستید که انتخاب می‌کنید کدام هدفون برایتان مناسب‌تر است اما خرید بدون تحقیق امکان دارد ضرر مالی برایتان به همراه داشته باشد.

شرایط و نحوه خرید اقساطی هدفون گیمینگ و هدست معمولی از بای چک
برای آغاز روند اعتبارسنجی ابتدا به صفحه اصلی سایت بای چک مراجعه و روی منو بای چک کلیک کنید سپس دکمه‌ی ثبت سفارش را بزنید؛ فرم اطلاعاتی را پیش روی خود خواهید داشت با پر کردن فرم منتظر تماس همکاران ما باشید پس از حداقل 24 ساعت و یا حداکثر 72 ساعت از طریق تماس با بای چک و یا با مراجعه به سایت و صفحه پیگیری ثبت نام اقساطی، با وارد کردن کد ملی خود از نتیجه ثبت نام مطلع شوید؛ باید اطلاعات مورد نیاز را در زمان ثبت نام با دقت تکمیل نموده و کد رهگیری که همان کد ملی شماست را دریافت کنید. دقیق بودن اطلاعات به سرعت روند اعتبارسنجی کمک می‌کند، ضمناً نتایج از طریق پیامک و ایمیل به اطلاع شما می‌رسد. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال در این خصوص می‌توانید با تلفن 88641965 تماس حاصل فرمایید. 

  • اگر کارمند هستید می‌توانید با پرداخت ماهیانه کمی از حقوق خود کالای مورد نظر را به راحتی خریداری کنید.
  • برای دریافت اعتبار از بای چک، باید 18 سال به بالا باشید.
  • وام خرید کالا فقط برای کالاهای فروشگاه‌های معتبر بای چک می‌باشد.
  • داشتن میانگین قابل‌قبول حساب بانکی متناسب با مبلغ خرید ، بای چک با توجه به حساب شما مقدار وام بیشتری برای خرید کالاهای بیشتر نیز قرار می‌دهد.
  • درحال‌حاضر داری چک برگشتی فعال نباشید.
  • شما باید داری شغل و سابقه کاری باشید تا بای چک اطمینان از توانایی پرداخت شما داشته باشد.

همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال اینجا کلیک کرده و پاسخ پرسش خود را در صفحه بازشده جدید بیابید.