مقایسه Galaxy Watch 4 و Apple Watch 7

با شنیدن کلمه اسمارت واچ، احتمالا اولین چیزی که به ذهنتان میرسد ساعت های هوشمند اپل با صفحه نمایش مربع شکل و کیفیت بالای آنهاست. اگر کمی در زمینه ساعت های هوشمند جستجوی بیشتری کرده باشید، پس از ساعت های هوشمند اپل، ساعت های هوشمند سامسونگ و پس از آن شیائومی به ذهنتان خطور می کند. سامسونگ و اپل، دو رقیب اصلی در بازار ساعت های هوشمند رده بالا هستند؛ این درحالی است که کمپانی شیائومی تماما بازار ساعت های هوشمند میان رده را در اختیار دارد. در این مقاله قصد داریم دو محصول اخیر این شرکت رقیب، یعنی Galaxy Watch 4 و Apple Watch 7 را از لحاظ فنی و ظاهری با هم مقایسه کنیم. با ما همراه باشید.

طراحی:
بارزترین تفاوتی که در هنگام مشاهده این دو ساعت هوشمند نظر شما را به خود جلب می کند، تفاوت آنها در شکل هندسی استفاده شده برای صفحه نمیاش آنهاست. شرکت اپل از همان اول ساعت های خود را با صفحه مستطیلی تولید کرده است. این در حالی است که سامسونگ صفحه نمایش دایره شکل را برای تولید ساعت های هوشمند خود انتخاب کرده است. پنل جلویی اپل واچ سری 7، در دو اندازه 41 و 45 میلی متری تولید شده و نسبت به نسل های قبلی این ساعت دارای حاشیه کمتری می باشد؛ همین امر باعث شده است تا کار کردن با این گجت خوش ساخت، بیش از پیش لذت بخش شود. بدنه این ساعت، دستخوش تغییر خاصی نشده و از جنس آلومینوم ساخته شده است. روی بدنه ساعت، یک چرخنده مخصوص جابجایی بین منو ها و اپلیکیشن ها، یک دکمه مخصوص خاموش/ روشن کردن ساعت و یک اسپیکر تعبیه شده است. در قسمت پایینی ساعت نیز که روی مچ شما قرار می گیرد، سنسورهای مربوط به سلامت و دیگر سنسورهای این ساعت قرار گرفته است. سامسونگ اما به طور کلی با دید متفاوتی وارد ماجرا شده است و با قرار دادن صفحه نمایش دایره ای شکل، ساعتی متفاوت از اسمارت واچ شرکت اپل را روانه بازار کرده است. پنل جلویی این ساعت، در دو اندازه 40 و 44 میلی متری تولید شده و توسط فناوری گوریلا گلس DX+ محافظت می شود. این ساعت در دو نسخه استاندارد و کلاسیک عرضه شده استو در نسخه استاندارد، دایره کنترلی که برای جابجا شدن بین اپلیکیشن های مختلف ساعت طراحی شده است به صورت کاملا دیجیتال می باشد. این در حالی است که در نسخه کلاسیک، یک چرخنده آنالوگ (Bazel) برای این امر قرار داده شده که استفاده از آن برای جابجایی بین منو های مختلف، حس بسیار خوبی را به کاربر القا می کند. بدنه این ساعت، از جنس آلومینیوم می باشد و در هنگام دست زدن به فریم این ساعت، به خوبی می توان از کیفیت بالای ساخت آن مطلع شد. روی بدنه مات این ساعت، به جز دو دکمه تعبیه شده، که غیر از کنترل ساعت در بخش حسگر های این ساعت نیز مورد استفاده قرار می گیرند، چیز دیگری وجود ندارد. حسگرهای سلامت و دیگر حسگر های ساعت نیز در قسمت پایینی که روی مچ قرار می گیرد تعبیه شده اند.

نمایشگر:
اپل در واچ 7 از نمایشگر اختصاصی خودش یعنی Retina LTPO OLED استفاده کرده است. نمایشگری با بزرگی 1.78 اینچ و رزولوشن 369 در 448 پیکسل که کیفیتی باورنکردنی را به وجود می آورد. همچنین بزرگتر شدن نمایشگر این سری باعث شده تا استفاده از کیبورد راحت تر بشود و کاربر بتواند تمام پیام های دریافتی را به راحتی جواب بدهد. سامسونگ نیز در گلکسی واچ 4، از نمایشگر Super AMOLED مخصوص خود استفاده کرده است. این نمایشگر با اندازه 1.4 اینچی، تراکم پیکسلی 330 و رزولوشن 450 در 450 پیکسل، جزو بهترین نمایشگر های موجود در ساعت های هوشمند به حساب می آید و در این زمینه، گوی سبقت را تمام و کمال از اپل واچ 7 ربوده است.

باتری:
واچ 7 شرکت اپل، از همان باتری استفاده شده در سری قبلی خود بهره می برد. یک باتری لیتیوم یونی که در صورت استفاده معمولی تا 2.5 روز شارژدهی خواهد داشت. تنها تغییر سری 7 نسبت به سری 6، شارژ باتری ساعت از طریق USB-C می باشد که باعث شده تا این گجت، 33 درصد سریعتر نسبت به نسخه های قبلی شارژ شود. این بخش اما یکی از نقاط قوت گلکسی واچ 4 نیست؛ سامسونگ برای واچ جدید خود یک باتری 361 میلی آمپر ساعت تعبیه کرده است که نهایتا یک روز کامل شارژدهی خواهد داشت. این مقدار شارژدهی باری یک ساعت هوشمند بسیار کم است و از بزرگترین نقاط ضعف گلکسی واچ 4 به حساب می آید. نحوه شارژ این ساعت نسبت به نسخه های قبلی تغییری نکرده است و همچنان برای شارژ این ساعت، به دانگل وایرلس نیاز دارید.

سنسورها:

در بخش سنسورها، کفه ترازو نسبتا به سمت گلکس واچ 4 سنگینی میکند. نه به این خاطر که سنسورهای بیشتری نسبت به اپل واچ 7 دارد؛ بلکه به این خاطر که تعدادی از قابلیت های اپل واچ، برای کاربران داخل ایران غیرفعال است. برای مثال سنسور تشخیص اکسیژن خون، برای کاربران ایرانی غیرفعال است و برای استفاده از این قابلیت باید ساعت را خارج از ایران فعال سازی کنید. ساعت جدید اپل از نظر حسگرها هیچ مزیتی نسبت به نسخه های قبلی ندارد. حسگر تشخیص غلظت خون، حسگر اندازه گیری اکسیژن خون، فشار سنج و حسگر هایی که توی اکثر ساعت های هوشمند وجود دارند در این ساعت تعبیه شده اند و به خوبی کار خود را انجام میدهند. همچنین این ساعت بیش از 100 نوع حالت ورزشی دارد که به صورت خودکار موقعیت را تشخیص داده و گزارش روزانه را نسبت به آن ارائه می دهد. سامسونگ نیز در مقوله سنسور کم نگذاشته است و حسگر های فراوانی در این ساعت قرار داده است. علاوه بر سنسورهای سلامتی تعبیه شده در اکثر ساعت های هوشمند، گلکسی واچ 4 سامسونگ حسگرهایی دارد که می تواند چربی خون، میزان آب بدن و تناسب اندام شما را اندازه بگیرد.این ساعت نیز مانند اپل واچ 7 دارای بیش از 100 حالت ورزشی متفاوت می باشد که می تواند آنها را به صورت خودکار تشخیص دهد. این ساعت همچنین میتواند غلظت اکسیژن خون در هنگام خوابیدن و کیفیت خواب شما را در طول شب زیر نظر بگیرد و به شما گزراش کند. اما تمام این آنالیزها در شرایطی انجام می شود که این ساعت را به گوشی سامسونگ متصل کنید. اگر گوشی سامسونگ نداشته باشید، تقریبا تمام این آنالیز ها را از دست خواهید داد.

سخت افزار و پردازنده:
اپل در واچ سری 7 خود از پردازنده Apple S6، پردازنده ساعت های نسل قبل خود، استفاده کرده است و در این زمینه از اضافه کردن پردازنده قوی تر امتناع کرده است. این سری واچ اپل دارای 32 گیگابایت حافظه داخی و 1 گیگابایت رم می باشد که همین امر باعث می شود تا بدون کوچکترین معطلی و کندی، بتوانید با این ساعت کار کنید. سامسونگ نیز برای ساعت خود، سخت افزاری قوی در نظر گرفته است تا در رقابت با اپل، عقب نیفتند.گلکسی واچ سامسونگ از پردازنده انحصاری سامسونگ با نام Exynos W920 با معماری 5 نانومتری استفاده می کند. برخلاف اپل، سامسونگ برای این سری از ساعت های هوشمند خود، از پردازنده گرافیکی جدا (Mali-G68) استفاده می کند. البته این امر یکی از دلایل عمده ای است که باتری این ساعت، یکی از نقاط ضعف آن به حساب می آید. این ساعت دارای 16 گیگابایت حافظه داخلی و 1.5 گیگابایت رم می باشد. با وجود تمام این قابلیت ها، عملکرد این ساعت کاملا بدون نقص نیست و در هنگام استفاده از رابط کاربری و همچنین دانلود برنامه ها از گوگل پلی، با لگ و باگ های متعددی رو به رو خواهید شد.

نرم افزار و رابط کاربری:
همانطور که بالاتر هم گفته شد، نمایشگر این سری از ساعت های اپل نسبت به سری قبل به مقدار قابل توجهی بزرگتر بوده و حاشیه کمتری دارد. اپل همزمان با معرفی این ساعت، از جدیدترین نسخه سیستم عامل مخصوص ساعت های هوشمند خود با نام WatchOS 8.0 رونمایی کرد. فضای بیشتر نمایشگر باعث شده است تا بسیاری از برنامه ها دچار تغییرات عمده ای بشوند و همچنین استفاده از کیبورد به مقدار قابل توجهی راحتتر شود. سامسونگ نیز در این زمینه بیکار ننشست و با همکاری گوگل، سیستم عامل WearOS را عرضه کرد. البته این سیستم عامل، فرق خاصی با سیستم عامل های قبلی ندارد. اما ویژگی قابل توجه اضافه شده، امکان دانلود مستقیم اپلیکیشن ها از گوگل پلی روی خود ساعت می باشد. بزرگترین نقصی که در هردوی این ساعت های هوشمند دیده می شود، این است که اگر ساعت ساخته شده توسط هر شرکت را به گوشی ای غیر از گوشی های تولیدی آن شرکت متصل کنید، امکان استفاده از بسیاری از امکانات ساعت ها را نخواهید داشت.