افت عملکرد پیکسلها و Burn-in یکی از بزرگترین نگرانیهای خریداران تلویزیونهای جدید OLED است که پس از چند سال آنها را با چالش مواجه میکند. سالهاست که شاهد انتقادهای خریداران از شرکتهای تولیدکننده تلویزیونهای نسل یکم اولد بهدلیل تخریب پیکسلها و یا سوختن این محصولات هستیم. اگرچه ترس از Burn-in گاهی اوقات حالت اغراقآمیزی دارد، اما از حق نگذریم این نگرانی غیرمنطقی هم بهنظر نمیرسد. اگر از دارندگان اولین نسل تلویزیونهای اولد ال جی هستید، باید در نحوه استفاده از این دستگاه دقت ویژهای داشته باشید.
راهکارهای متعددی برای جلوگیری از Burn-in تلویزیونهای اولد پیشنهاد میشود؛ اما بهطور کلی بهترین کاری که میتوانید انجام دهید، کاهش زمان نمایش تصاویر ثابت روی تلویزیون است. همچنین لازم است تنوع محتواهای بصری پخششده در تلویزیون را افزایش دهید و هر چند ماه یکبار از قابلیت پیکسل شیفت و پیکسل رفرش استفاده کنید. بااینحال، تلویزیونهای OLED جدید بهلطف تغییری مهم در فرایند تولید، بهاندازهی قبل در برابر افت عملکرد پیکسلها آسیبپذیر نیستند. بهنقل از تایمز گاید، ال جی با بهرهمندی از یک ایزوتوپ پایدار هیدروژن به نام دوتریوم، موفق شده طول عمر المان ارگانیک (O در عبارت OLED) را در تلویزیونهایش بهمیزان پنج برابر افزایش دهد. تلویزیونهای OLED جدیدتر مانند LG C1 OLED، LG C2 OLED و LG C3 OLED بهطور کامل در برابر اثرات ناشی از سوختگی داخلی و افت عملکرد پیکسل مصون نیستند، اما نسبتبه تلویزیونهای نسل اول مقاومت بسیار بیشتری دارند.
سیر تکاملی OLED
اکثر گزارشات و انتقادهایی که از طرف خریداران تلویزیونهای OLED مطرح میشود به دو صورت است؛ گروهی از این افراد از پایان کار تلویزیونهای پلاسما ناله میکنند و گروهی دیگر علیه کارشناسانی که خرید تلویزیونهای اولد را توصیه کردهاند موضع میگیرند. تلویزیونهای اولد نسل یکم بهنوعی الهامبخش تلویزیونهای پلاسما بودند تا اینکه سازندگان تصمیم گرفتند تولید آنها را کنار بگذارند. دلیل اصلی این بود که تلویزیونهای اولد رنگهای مشکی را عمیقتر بهتصویر میکشیدند و اشباع رنگ شگفتانگیزی داشتند؛ بااینحال برچسب قیمتی این محصولات بهدلیل پایین بودن بازده تولید و هزینههای تحقیقوتوسعه، بسیار زیاد بود.
در فرایند اولیه برای ساخت المان ارگانیک از پیوندهای کربن-هیدروژن استفاده میشد و دانشمندان بعدها متوجه شدند که پیوند کربن-هیدروژن خیلی سریع از بین میرود. در نهایت تصمیم گرفتند که دوتریوم جای پیوند کربن-هیدروژن را بگیرد؛ دوتریوم یک ایزوتوپ هیدروژن است که پیوند پایدارتری برای اتمهای کربن ایجاد میکند. ال جی دیسپلی برای بازاریابی این فناوری جدید از عبارت OLED EX استفاده کرد. OLED EX نهتنها شامل تغییر المانهای شیمیایی بود بلکه یکسری بهینهسازی نرمافزاری در الگوریتم نورپردازی اعمال میکرد تا نور پسزمینه را کنترل کند.
کدام تلویزیونهای OLED ال جی خوب و کدامیک نامناسب هستند؟
تمامی تلویزیونهای اولد سال 2017، 2018، 2019 و 2020 در زمان عرضه به بازار کیفیت تصویر چشمگیری داشتند؛ بااینحال از پیوندهای کربن-هیدروژن استفاده میکردند. بدینترتیب تلویزیونهای موردبحث در برابر سوختگی داخلی بسیار آسیبپذیرتر هستند. اگر به صفحهی تلویزیون LG C7 OLED در وبسایت الجی بروید، شکایات متعدد و مشابهی را از طرف خریداران این محصول مشاهده خواهید کرد. این افراد تلویزیون مذکور را زمان عرضه به بازار خریداری کردهاند و درحالحاضر دستگاهشان با Burn-in یا افت عملکرد پیکسل مواجه شده است. کارشناسانی که تلویزیونهای سال 2017 را مورد بررسی قرار دادند هیچ ایدهای از طول عمر این محصولات در گذر زمان نداشتند و صرفاً بهدنبال بررسی کیفیت تصویر و موارد اینچنینی رفتند. اما خریداران تلویزیونهای اولد انتظار عملکرد چندسالهی بدون مشکل از این دستگاهها داشتند.
OLED به چه مسیری حرکت میکند؟
فناوری OLED طی گذر زمان بیشازپیش توسعه خواهد یافت و انتظار میرود در آیندهای نزدیک شاهد کاهش قیمت تلویزیونهای مبتنیبر این فناوری باشیم. بازده تولید این پنلها افزایش یافته و درحالحاضر ال جی دیسپلی، پنل اولد را در ابعاد کوچکتر 42 و 48 اینچی روانهی بازار میکند. تلویزیونهایی که چند سال پیش برای خریدشان باید 3.000 دلار پرداخت میکردید، هماکنون با نصف آن قیمت به فروش میرسد.
تلویزیونهای OLED جدید مانند LG G3 OLED بهلطف بهرهمندی از فناوری آرایهی لنز میکرو که LG Display از آن با نام OLED META یاد میکند، پرنورتر شدهاند. ازطرفی فیلترهای کوانتومدات در حال بهبود توانایی تلویزیونهای QD-OLED در بازتولید رنگ هستند. علاوهبر موارد اشاره شده، درحالحاضر با نوآوریهای شگفتانگیزی همچون PHOLED مواجه هستیم که با بهرهمندی از زیرپیکسل فسفرسنت آبی، روشنایی و طول عمر را بیش از پیش بهبود میبخشند. اکنون این فناوری در فاز تحقیقوتوسعه به سر میبرد و مشخص نیست که در نهایت چه تأثیری بر تلویزیونها میگذارد.
شرایط و نحوه خرید اقساطی تلویزیون ال جی از بای چک
برای آغاز روند اعتبارسنجی ابتدا به صفحه اصلی سایت بای چک مراجعه و روی منو بای چک کلیک کنید سپس دکمهی ثبت سفارش را بزنید؛ فرم اطلاعاتی را پیش روی خود خواهید داشت با پر کردن فرم منتظر تماس همکاران ما باشید پس از حداقل 24 ساعت و یا حداکثر 72 ساعت از طریق تماس با بای چک و یا با مراجعه به سایت و صفحه پیگیری ثبت نام اقساطی، با وارد کردن کد ملی خود از نتیجه ثبت نام مطلع شوید؛ باید اطلاعات مورد نیاز را در زمان ثبت نام با دقت تکمیل نموده و کد رهگیری که همان کد ملی شماست را دریافت کنید. دقیق بودن اطلاعات به سرعت روند اعتبارسنجی کمک میکند، ضمناً نتایج از طریق پیامک و ایمیل به اطلاع شما میرسد. همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال در این خصوص میتوانید با تلفن 88641965 تماس حاصل فرمایید.
همچنین در صورت داشتن هرگونه سوال اینجا کلیک کرده و پاسخ پرسش خود را در صفحه بازشده جدید بیابید.